5 gemaakte fouten tijdens sollicitatie gesprek.

1. Je niet goed inlezen over het bedrijf waar jij gaat solliciteren

Een groot gemaakte fout is als mensen een sollicitatie gesprek hebben maar niet voldoende weten over het bedrijf waar ze gaan solliciteren. Bijvoorbeeld welke soort producten ze verkopen of diensten ze verlenen, De geschiedenis van het bedrijf, hoe wil het bedrijf over een paar jaar in de markt staan. Dat zijn allemaal kleine dingen om te weten. maar toch maak je daarmee wel het verschil tegen de andere kandidaten.

2. Je cv is nog niet gereed

De meeste mensen denken dat je cv het meeste zegt over jouw. Dat is ook wel deels zo maar je moet wel goed kunnen toelichten waarom je bepaalde stappen hebt gemaakt. Waarom ben jij bijvoorbeeld weggegaan bij dat bedrijf. Past jouw cv wel bij deze functie je moet allemaal goede redenen hebben om dat uit te leggen.

3. Te slecht over eerdere werkgevers praten

Het praat misschien heel makkelijk maar wie weet denkt degene die tegenover je zit daar wel heel anders over. En dan krijgt hij eerder een negatief beeld over jouw dan jouw eerdere werkgever waar je over aan het praten was.

4. Niet enthousiast zijn over de functie waar jij voor aan het solliciteren bent

Als ze vragen waarom wil jij deze functie. Praat er dan niet om heen en wees gelijk ‘straight to the point’. Als je dat niet doet en niet goed kunt uitleggen waarom jij die functie doet. Hebben de meeste werkgevers zoiets hij is niet geschikt voor de functie.

5. Blijf wel formeel

Veel mensen gaan de fout in door te informeel te zijn: Sommige werknemers vinden dat niet fijn terwijl je het geen eens door hebt. Dus praat niet als je met je beste vriend zit te praten. Maar wees gewoon netjes geïnvesteerd dan kom je er van zelf.

Geplaatst in Alle nieuws