5 tips voor als je niet weet wat je wilt

5 tips voor als je niet weet wat je wilt

Je werkt misschien al een aantal jaren binnen dezelfde organisatie. Ooit had je het er prima naar je zin. Het kan zijn dat je er op een gegeven moment geen voldoening meer uit haalt. Als het gaat voelen alsof je stil staat omdat je onvoldoende je talenten in kunt zetten is het misschien tijd om eens verder te gaan kijken.

Hieronder 5  gouden tips die je verder kunnen helpen

1. Maak je hoofd leeg:
Probeer eens wat minder te doen, en maak je hoofd leeg. Je kan bijvoorbeeld lekker naar het strand gaan, of een boswandeling maken. Zorg dat je even uit de dagelijkse sleur bent. Vaak krijg je op zo’n moment de beste ingevingen.

2. Investeer in mensen waar je energie van krijgt
Niet meer helemaal happy over je werk? Dan zal je merken dat je je ook minder energiek gaat voelen. Dit komt omdat de ontevredenheid vaak energie van je vreet. Onvrede heeft veel effect op je gemoedstoestand, je gezondheid en uiteindelijk ook op je relaties. Het is belangrijk dat je positieve mensen om je heen hebt. Probeer mensen die veel klagen zoveel mogelijk te vermijden. Mensen die positieve gedachtes hebben zorgen ervoor dat je uit die neerwaartse spiraal komt. Sta er voor open om nieuwe mensen te ontmoeten met nieuwe ideeën en invalshoeken.

3. Wees nieuwsgierig – krijg inspiratie
Vaak hebben we ‘geen idee’ wat vrienden of familie nou eigenlijk voor baan hebben. Ja in ‘titel’ weten we wel wat ze doen maar niet zozeer in taken en verantwoordelijkheden. Vraag eens aan hen hoe hun werkdag er uitziet. Wat ze wel en niet uitdagend vinden aan hun werk. Lees daarnaast verschillende vacatures en verzamel die vacatures die je leuk lijkt en probeer er meer over te weten te komen. Laat je fantasie de vrije loop.

4.Kom uit je comfortzone
Het echte probleem is vaak niet zozeer dat we niet weten wat we willen. Maar dat we er onbewust voor terugdeinzen dat we dingen misschien anders moeten gaan doen als we erachter komen wat we wél willen in ons leven, werk of relatie. Als je alles bij het oude houdt, hoef je die angst voor verandering ook niet onder ogen te komen.

5. Maak je wens belangrijk
Luister naar je wensen en verlangens. Maak ze belangrijk. Als je graag iets anders wilt maar niet weet hoe of wat, zoek dan de hulp die daarvoor nodig is. Laat je inspireren en motiveren. Wat is voor jou de snelste weg om stappen te zetten? Hoe belangrijk is het voor jou om dingen aan te pakken en te veranderen? Als je het geen prioriteit geeft, gaat het nooit vanzelf veranderen.

Bron: https://bit.ly/2S83PT6

Geplaatst in Alle nieuws