De reden waarom de flexibele werkplek alleen maar groeit

De reden waarom de flexibele werkplek alleen maar groeit

Het bedrijfsleven is een wereld die constant verandert, er zijn steeds meer technologieën die bedrijven steeds weer naar een hoger niveau tillen. In de afgelopen 10 jaar is de zakelijke werkplek enorm veranderd. Hoe mensen werken en hoe ze willen werken word vooral bepaald door flexibiliteit. Maar hoe kan het nu precies dat de flexibele werkplek alleen maar groeit? En hoe lang zal deze groei aanhouden?

Wat is een flexibele werkplek?
Als het gaat om werken heeft het woord ‘flexibel’ een aantal verschillende betekenissen.  Een flexibele werkplek is een werkplek voor verschillende mensen en verschillende bedrijven. Het is mogelijk om de ruimte per maand of zelfs per dag huren door middel van een flexibel contract. Bedrijven kunnen de ruimte gebruiken zoals ze zelf willen en op deze manier betaal je alleen voor wat je nodig hebt. Op deze manier bespaar je veel geld en kunnen medewerkers die liever thuis werken dat doen zonder dat het bedrijf onnodig extra huur betaald. Het is voor iedereen zo productief mogelijk en het is uiteindelijk beter voor het nettoresultaat van het bedrijf.

Wie heeft een flexibele ruimte nodig?
Iedereen kan baat hebben bij het gebruik van deze handige kantoren. Wel zijn het de technologiebedrijven die hier het meest gebruik van maken. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat deze bedrijven altijd voorop lopen op het gebied van innovatie. Kleinere bedrijven en startups ondernemingen zijn ook erg populair met kleine kantoorruimtes

Is er vraag naar flexibele werkplekken?
Er is zeker vraag naar flexibele werkruimtes. Het gebruik van dit soort kantoorruimtes is sinds 2013 wereldwijd verdubbeld. Aangezien er zo’n enorme vraag naar is, is het geen verassing dat er steeds meer van dit soort kantoren gaan verschijnen. Vooral zullen we ze gaan zien in plaatsen als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.
De komende generatie gaat ook een rol spelen in het vermeerderen van flexibele kantoorruimtes. Zij willen niet op dezelfde manier werken als hun ouders of grootouders en de standaard werktijden van negen tot vijf aanhouden. De komende generatie gaat werken wanneer en hoe ze dat zelf willen.

Wat is de toekomst van flexibele kantoorruimtes?
Flexibiliteit is beter voor iedereen, het geeft een hogere productiviteit en lagere kosten. Dat is behalve voor het bedrijf ook goed voor de consumenten. Door de tijd heen is de behoefte aan flexibel werken alleen maar toegenomen. Flexibele kantoorruimtes vallen hier vierkant onder, waardoor bedrijven gemakkelijk en op goedkope wijze werkplekken kunnen krijgen.

Bron: https://bit.ly/2QJEkL2

Geplaatst in Alle nieuws