Bedrijfsadviseur Binnendienst

Bedrijfsadviseur Binnendienst

Het helpen van bestaande en nieuwe ondernemers is jou op je lijf geschreven. Je zet jouw expertise op het gebied van kredieten in en weet de ondernemers in jouw portefeuille te motiveren en te begeleiden. Dit alles doe je voornamelijk online en via de telefoon.

De functie

Help jij ondernemers verder? Als Bedrijfsadviseur ben jij hét aanspreekpunt voor vele klanten! Je schakelt tussen de (potentiële) klant en de organisatie. Jouw (potentiële) klanten bestaan uit startende én bestaande ondernemers. De organisatie hanteert geen ‘harde’ beoordelingscriteria. Hierdoor heb jij een cruciale rol bij de inschatting van de ondernemerscapaciteiten en de haalbaarheid van het ondernemingsplan. Kun jij goed luisteren en schakelen? 

Je luistert naar de plannen van deze ondernemers en geeft ze advies. Als adviseur doe jij er alles aan om hen verder te helpen. Je biedt waar nodig ondersteuning in het compleet maken van dossiers. Je hebt een vrije rol: je plant zelf je werkzaamheden. 

Samen met een team van 10 collega’s werk je vanuit het kantoor in Almelo. Je spreekt (potentiële) klanten meestal via een videocall. Je staat klaar voor vragen en enthousiasmeert (potentiële) klanten vanuit jouw intrinsieke overtuiging over de inzet van alle mogelijke dienstverlening.. Denk hierbij aan coaching, diverse trainingen of één van de andere tools. Woont de klant in de buurt? Ga er vooral even langs! 

Je heb je een vrije rol. Je plant zelf je afspraken, voert adviesgesprekken en schrijft financieringsvoorstellen. Je verstrekt kredieten tot €250.000,-, met name middels persoonlijke gesprekken aan de keukentafel of op het bedrijf. Soms ook door middel van een videocall. Je staat klaar voor vragen, voert risicobeheer uit en je hebt een belangrijke rol als klanten rente- en aflossingsverplichtingen niet nakomen. Daarnaast enthousiasmeer jij (potentiële) klanten vanuit jouw intrinsieke overtuiging over de inzet van alle mogelijke dienstverlening die de organisatie biedt. Denk hierbij aan coaching, diverse trainingen of één van de andere tools.

Over de opdrachtgever

Een gedreven en onafhankelijke en private kredietverstrekker met als doel startende en bestaande ondernemers helpen bij het opzetten of verder helpen van hun bedrijf. Met coaching, Microkrediet en MKB-adviseren en helpen ze (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die geen of moeilijker toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Hiermee wordt ondernemerschap bevorderd.

Onze opdrachtgever biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Hiermee wil ze ondernemerschap bevorderen. 

Per dag krijgt onze opdrachtgever 120 aanvragen voor financiering en dat is hun core- business. Ze werken veel samen met grote financiële instellingen als banken.

Naast het verstrekken van leningen en hieraan gekoppelde coaching en begeleiding waar nodig, houden ze zich ook bezig met het voorlichten en trainen van scholieren.

Eisen

 • Kun jij goed luisteren en schakelen dan kan jij een cruciale rol spelen bij de inschatting van de ondernemerscapaciteiten en de haalbaarheid van het ondernemingsplan. 
 • Je hebt minimaal HBO werk-en denkniveau en hebt ruime ervaring met krediet verstrekking en risicobeheer. 
 • Je werkt zelfstandig en weet je agenda goed te plannen en ondernemers te enthousiasmeren. In deze functie heb je een vrije rol. Je bent in staat om adviesgesprekken te voeren en schrijft financieringsvoorstellen. 
 • Kredietervaring in MKB financiering bij een bank is een grote pré!
 • Je hebt een passie voor ondernemerschap 
 • Je woont in de regio Twente 
 • Je bent communicatief vaardig en kunt met iedereen verbinding maken, je bent goed in luisteren naar plannen van (startende) ondernemers en geeft daar graag advies over 
 • Je hebt NIBE Zakelijk kredietverlening afgerond of bent bereid deze opleiding te halen

Wat wij bieden

 • Een contract voor 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband 
 • 32 – 40-urige werkweek  
 • €2.350 – €4.500 bruto p/m (op basis van een fulltime dienstverband) 
 • 13e maand 
 • 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband) 
 • Premievrije pensioensregeling en individueel keuzebudget 
 • De ruimte om trainingen en opleidingen te volgen 
 • Laptop en iPhone 13. Je telefoon mag je ook privé gebruiken! 
 • Iedere middag een verse lunch, sporten bij onze gym en superleuke personeelsuitjes 

Wat ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor de eerste vragen van ondernemers in spe over de producten en diensten
 • Je verwijst proactief naar de ondersteunende tools van de organisatie
 • Je stimuleert het gebruik van training en coaching bij je klant 
 • Je maakt outbound calls, bijvoorbeeld naar klanten met incomplete kredietaanvragen 
Vakgebied: Financieel Locatie: Overijssel Uren: 32 tot 40 uur

Solliciteer op deze functie

Ben jij enthousiast geraakt van deze vacature? Solliciteer hier voor deze functie!