Outplacement

Bijna iedereen krijgt er wel een keer mee te maken: het bedrijf waar je werkt maakt een reorganisatie door. Of wellicht bent u eigenaar van een dergelijke organisatie. Sommige medewerkers krijgen een andere functie binnen hetzelfde bedrijf, maar voor anderen is er geen passende plek meer. In dat geval wordt er vaak een outplacementtraject aangeboden.

Een outplacementtraject is kort gezegd een hulpmiddel om een medewerker te begeleiden naar een nieuwe baan, buiten het bedrijf. Het is een prettige manier om met afstand te kijken naar je huidige situatie en om vooruit te kijken naar een nieuwe baan. Een outplacementtraject biedt mogelijkheden om inzicht te krijgen in je capaciteiten, je sollicitatiekennis en je ambities op de arbeidsmarkt.

Met een outplacementtraject biedt u als werkgever vertrekkende medewerkers een constructieve oplossing. Ervaring wijst uit dat waar ontslag het gevolg is van reorganisatie, overname of fusies en het vertrek niets met het functioneren van de medewerker te maken heeft, een op maat gesneden outplacementtraject gewaardeerd wordt.