Dit zijn de 5 grootste ergernissen op het werk

Wanneer een groep mensen met elkaar samenwerkt, ontstaan er ongetwijfeld ergernissen. Waar ergert de werkende Nederlander zich het meest aan?

  1. Telefoon gebruiken tijdens vergaderingen of gesprekken

Op nummer 1 staat de mensen die hun mobiel gebruiken tijdens vergaderingen of gesprekken. Dat is onbeschoft en ook nog eens irritant, met name als je bezig bent met een verhaal tijdens een vergadering. Het is storend als mensen iets anders aan het doen zijn, alsof het onderwerp niet belangrijk is.

  1. Mensen die hun afspraken niet nakomen

Het is heel lastig werken en plannen wanneer een afgesproken deadline niet wordt gehaald. Mocht je het zien aankomen, communiceer dan tijdig wanneer dit het geval gaat zijn en wat de stand van zaken is.

  1. Roddelen

Een roddel of een bijdehandse grap over collega’s kan altijd verkeerd vallen, en ook veel schade aanrichten dan je in eerste instantie niet zou denken. Iedereen zou zeggen dat ze niet roddelen, en toch gebeurt het.

  1. Het eindeloos cc’en en van onbelangrijke mensen in je mails

Deze ergernis is duidelijk. Er is veel te veel onzinnige adres-informatie bij de kettingmails die iedereen in de werkgroep ontvangt. Dit is wellicht bedoeld om je in te dekken en te zorgend dat iedereen van de houd en de rand weet, maar dat maakt het niet altijd duidelijker.

  1. Te laat komen

Je hebt te laat komen en te laat komen. Het kan iedereen gebeuren om te laat te komen. Het is belangrijke hoe je hiermee omgaat. Als je niets laat weten en een uur te laat komt op een belangrijke vergadering, is dat een ander verhaal dan wanneer je goed communiceert als je iets later bent en na een kwartiertje binnen komt wandelen.

Geplaatst in Alle nieuws