Een CV opstellen?

Een CV heeft continu onderhoud nodig. Als je al wat langer meedraait in de sollicitatieprocedures ben je geneigd om je curriculum vitae te houden zoals het is. Yours biedt negen tips waarop je moet letten zodat je curriculum vitae er bij bedrijven uitspringt.

Let op de lengte

De lengte van je curriculum vitae is afhankelijk van je werkervaring. De ideale lengte is 3 tot 4 pagina’s. Daarbij is het ook afhankelijk of je projecten hebt gedaan of niet.

Schrap overbodige informatie

De informatie die op je curriculum vitae staat moet van waarde zijn.

Maak je CV gemakkelijk scanbaar

Werkervaring en opleiding zijn het belangrijks om te beoordelen of een vacature aansluit. Daarnaast zijn ook veel werkgevers op zoek naar passie, dat blijkt uit studie, hobby’s en de geschreven motivatie.

Maak je CV resultaatgericht

Details kunnen overtuigend werken. Bijvoorbeeld als je verkoper bent, dan gaat het er niet om dat je dat bent. Het is veel belangrijker hoe succesvol je bent en wat je tot op heden hebt gebruikt.

Recenter is interessanter

Werkervaring van tien jaar geleden is niet meer relevant. Zelden of nooit is een werkgever op zoek naar iemand die tien jaar geleden in dezelfde functie heeft gewerkt. Deze informatie kan dus gemakkelijk samengevat worden.

Wees spaarzaam met het benoemen van hobby’s

Niet alle hobby’s zijn relevant. De hobby’s zijn interessant om te vermelden, wanneer ze aansluiten bij de vacature of een passie vertegenwoordigen.

Laat jezelf zien

Zaken die vaak worden vergeten zijn: wie ben jij? Hoe sta je in het leven? Wat geeft je energie of hoe ziet je perfecte baan eruit?

Pas je CV voor elke functie aan

“Weet welke oplossing jij kunt zijn voor elk probleem”

Vergeet de vorm niet

Met een rommelige CV sta je gelijk al 1-0 achter. Uitzondering daarbij is een zeer creatieve opmaak bij functies als marketing en communicatie.

Geen CV is perfect, wil je meer kans maken op de perfecte baan? Neem contact op met ons en wij geven je graag advies/begeleiding hoe jij je curriculum vitae zo kan inrichten dat de werkgevers niet meer om je heen kunnen.

info@ypd.nl

088 8010200

Geplaatst in Alle nieuws