Blije werknemers

Gemotiveerde en blije werknemers bepalen in belangrijke mate het succes van je onderneming. Het spreekt dan ook voor zich dat je hen graag aan boord houdt. Wij geven 6 tips!

  1.  Communiceer op een open manier

Open communicatie zorgt voor een goed beeld van wat er onder je medewerkers leeft, zodat je tijdig kunt inspelen op belangrijke kwesties. Tevens zorg je voor wederzijds respect en vertrouwen.

  1. Bied uitdagend werk

Uitdagend werk geeft je medewerkers een goede reden om te blijven. Met meer of andere verantwoordelijkheid motiveer je medewerkers extra en spoor je anderen aan om te levelen.

  1. Geef waardering en erkenning

Je medewerkers hebben graag het gevoel dat hun dagelijkse inspanningen ertoe doen. Dat gevoel krijgen zij als je hun prestaties voldoende erkent en waardeert bijvoorbeeld door positieve feedback, een bloemetje of simpelweg een financiële beloning.

  1. Stimuleer groei en ontwikkeling

Gebruik een effectieve methode om  je medewerkers te binden en te boeien. Bijvoorbeeld door job en of / taak roulatie, opleiding en / of training.

  1. Faciliteer de werk-privébalans

Met speciale mogelijkheden zorg je ervoor dat medewerkers beter hun werk kunnen doen. Bijvoorbeeld door flexibele werktijden in te voeren. Ook het aanbieden van een menu kaart waaruit medewerkers kunnen kiezen uit, sport, massage of coaching kan hiertoe bijdragen.

  1. Ontspan

Door samen te ontspannen en tijd door te brengen draag je als werkgever bij  aan het teamgevoel, de werksfeer en de cultuur. Dit kan bijvoorbeeld door een gezamenlijke lunch, een vrijdagmiddagborrel of een leuke team workshop.

 

 

Geplaatst in Alle nieuws