Generatie 1986-2000 vindt zichzelf bijzonder

De meeste jongeren groeien tegenwoordig op met het gevoel dat ze uniek zijn en dat hun mogelijkheden onbegrensd zijn. Jongeren van tegenwoordig komen over als zelfverzekerde kinderen, maar in de praktijk werkt het niet altijd. Je ziet de laatste tijd dat steeds meer jongeren een studie afbreken, switchen, jobhoppen en love hoppen. Gaat dat nog wel goed komen?

Er is een onderzoek gedaan door Motivaction voor de nieuwe generatie jongeren hoe zij in het leven staan en de resultaten waren verrassend. 68 procent bleek zichzelf een ‘heel bijzonder persoon’ te vinden. 63 procent zag zichzelf als een goede leider, 76 procent beschouwde zichzelf als ambitieus. En 87 procent van deze jongeren die geboren zijn in de periode 1986-2000, die wisten zeker dat ze op een dag hun dromen gingen waarmaken.

Deze generatie noemen wordt ook wel de Grenzeloze Generatie genoemd of ook wel de Generatie Einstein. In de jaren negentig opgegroeid, in een overstroomde maatschappij van mogelijkheden en die dankzij het internet geen grenzen meer kent. Hierdoor hebben zij grenzeloze ambities.

Het woord zelfoverschatting is niet misplaats blijkt uit het onderzoek van Motivaction. Deze groep jongeren heeft tegenwoordig een nogal hoge dunk van zichzelf. Als ze stage moeten lopen dan willen ze dat wel in New York of bij Yours, vrijwilligerswerk alleen maar omdat het goed op het cv staat en werken maar wel gelijk een droombaan. Ze beschouwen het als doodnormaal om op jonge leeftijd een goede baan en een koophuis en een leaseauto te hebben. Ze zijn sterk gericht op genieten ze willen intens leven en veel leuke dingen meemaken. Deze generatie gaat graag mee in de nieuwste trends van de consumptiecultuur.

Het geldt natuurlijk niet voor alle jongeren, maar uit onderzoek blijkt toch dat een grotere gedeelte van de nieuwe generatie bijna 50 procent zo denkt en leeft.

 

Geplaatst in Alle nieuws