Helft werknemers in Nederland wil werk-privé balans beter

Flexibel werken heeft als één van zijn voordelen een betere balans tussen privé en werk en dit is voor de helft van de Nederlandse werknemers een reden om flexibel te gaan werken. Daar een derde van wil werk dichter bij huis hebben.

Dit blijkt uit internationaal onderzoek van wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken Regus met meer dan 44.000 mensen uit het bedrijfsleven in meer dan 100 verschillende landen.

Woon-werkverkeer

Tevens zijn stijgende kosten van woon-werkverkeer en van het wonen in de stad argumenten waarom Nederlandse werknemers niet meer iedere dag naar een vaste werkplek wil reizen.

Werken op afstand

Er zijn meerdere mensen met een vinger in de pap. Ongeveer 58% van de bedrijven die het werken op afstand stimuleert dit doet dit om beter in staat te zijn om snel op veranderingen in de markt te reageren.

Door flexibel werken kunnen bedrijven namelijk makkelijk in krimpen of snel groeien zonder dat hier een groot prijskaartje aan hangt. Tevens kan je talent uit een grotere regio aantrekken, zeker wanneer je meer te bieden hebt als bedrijf dan lokale bedrijven.

Huurkosten

Dichter bij huis werken heeft voor bedrijven ook het voordeel dat ze de huurkosten van het bedrijf laag kunnen houden. Er is namelijk minder ruimte nodig voor je medewerkers aangezien die deels thuis werken.

Flexibel werken

Ook al lijkt het misschien zo, Nederland loopt niet voorop met flexibel werken. Dit blijkt uit het onderzoek. Ongeveer 45% van de professionals werkt minimaal de helft van de tijd niet meer vanaf een vast kantoor maar vanuit verschillende plekken. De populariteit is het grootste in opkomende economieën, zoals Mexico en Brazilië. Hier werkt tussen de 65 en de 60% minimaal tweeënhalf dag vanaf een andere locatie dan het vaste kantoor.

 

Bron: over het nieuwe werken

 

Geplaatst in Alle nieuws