Hoe social media je carrière kan helpen

Voor de meesten is social media in eerste instantie een middel om persoonlijke sociale contacten mee te onderhouden. Met name Facebook en Twitter maken deel uit van de platformen die bij uitstek geschikt zijn in deze behoeften te voorzien. Maar naast het volgen van je favoriete artiest of merk en het bekijken van eindeloos veel vakantiefoto’s kun je social media ook als een groot hulpmiddel gebruiken bij het vinden van een baan. Daarvoor zou je het echter wat professioneler aan moeten pakken!

In wie ben je geïnteresseerd?

Nadat je jezelf hebt afgevraagd wat voor een baan je eigenlijk zou willen kun je aan de slag. Het is erg nuttig om bedrijven te volgen die actief zijn binnen de branche waarin je wil werken en dat je jezelf van nieuws feeds voorziet. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je over (actuele) kennis beschikt, maar toon je ook je betrokkenheid en interesse aan. Een werkgever kan er namelijk altijd voor kiezen om de persoon in kwestie alvorens te ‘screenen’ op internet.

Wat post je?

Wees je bewust van het feit dat in bijna alle gevallen de (toekomstig) werkgever jou als persoon al heeft gecheckt op internet. Op het moment dat hij of zij dit doet verschuift dan ook het moment waarop je jouw eerste indruk achter laat. Denk dus goed na over wat je erop zet en wie de betreffende berichten kan lezen en foto’s kan zien.

Ook biedt, met name Facebook, een mooie uitkomst voor degenen onder ons die van een goede discussie houden. Zorg er echter wel voor dat je het beschaafd houdt, want ook deze berichten kunnen worden achterhaald door een potentieel werkgever die ongetwijfeld afhaakt wanneer dit niet het geval is.
Bron: vacaturekrant.nl

Geplaatst in Alle nieuws