Jouw CV boven op de stapel

Sommige vacatures kunnen rekenen op honderden reacties. Voor sommigen betekent dit al het einde van de goede hoop, maar blijft het ‘niet geschoten is altijd mis’ gevoel toch hangen. Bij gewilde vacatures is het dus zaak dat je CV opvalt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw CV, in positieve zin, opvalt?

  1. Zorg ervoor dat men je makkelijk kan selecteren

Voor mensen die niet vaak solliciteren is het lastig om een CV er ‘perfect’ uit te laten zien. Een overzichtelijk en strak CV is echter wel waar het oog van de recruiter op valt. Het is in feite de allereerste indruk die je op een ander overbrengt en toont hiermee tevens een deel van jouw mentaliteit en nauwkeurigheid aan. Heb je de beschikking over een inhoudelijk uitgebreid CV? Zorg er dan voor dat je je CV beperkt tot maximaal vier pagina’s. Te veel informatie kan ervoor zorgen dat je CV weer als minder aantrekkelijk wordt beschouwd.

  1. Laat de persoon achter het CV zien

In veel gevallen komt het voor dat de sollicitant nog niet (volledig) voldoet aan de eisen vanuit de werkgever, bijvoorbeeld gewenste opleiding en/of ervaring. Daarom kan het van groot belang zijn om jezelf als persoon uitvoerig te omschrijven in een CV. Hierin kunnen niet alleen eigenschappen en kwaliteiten worden beschreven, maar ook je persoonlijke waarden en ambities. Hiernaast dient men te zorgen voor een goede, zakelijke, representatieve foto om langer op het netvlies van selecteurs te blijven hangen.

  1. Laat zien wat je kunt

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van digitale portfolio’s als aanvulling op een professioneel CV. Op deze manier is het voor werkgevers mogelijk om een nog beter beeld van de kandidaat te krijgen. Ook is het voor werkgevers vaak een teken dat je out-of-the-box kunt denken.

  1. Wees geïnteresseerd, maar dring jezelf niet op

Aan willen geven dat je meer interesse hebt dan een ander is natuurlijk een goede zaak, maar zorg er wel voor dat je inhoudelijk met goede vragen komt wanneer je besluit contact te zoeken. Iedere dag bellen of je CV al is gearriveerd kan ervoor zorgen dat je een wanhopige indruk achter laat.

  1. Ga slim om met het gebruik van contacten

Wanneer iemand binnen een organisatie al tot je netwerk behoort kan dit vaak een mooie ingang betekenen. Bedenk je echter wel dat je de persoon in kwestie goed genoeg zult moeten kennen, anders loop je het risico een verkeerde indruk achter te laten. Ook is het slim om na te denken over de positie van je contactpersoon binnen de organisatie. Wat is zijn of haar positie? Wordt deze persoon gewaardeerd binnen de organisatie? Deze factoren kunnen van invloed zijn op de geloofwaardigheid van de persoon binnen een organisatie. Zorg er tot slot voor dat je je netwerk uitbreidt en aansluiting zoekt bij recruitmentbureaus. Op deze manier worden je kansen optimaal benut!

Geplaatst in Alle nieuws