Kun je eigenlijk nog wel zeker zijn van een baan?

Ruim meer dan de helft van werkend Nederland gelooft niet in baanzekerheid. Dat blijkt uit een onderzoek. Over het tweede kwartaal van 2016, waarin speciale aandacht is voor tijdelijk werk. Nederlanders tonen zich realistisch en constateren dat tijdelijke dienstverbanden aan de orde van de dag zijn.

Werken is eigenlijk mee veranderen:

Kun je bedenken dat iemand al meer 20 jaar dezelfde functie bij hetzelfde bedrijf heeft, Eigenlijk betekend werken mee veranderen dus dat betekend dat je het zou moeten zoeken en het accepteren dat je op zoek moet naar een nieuwe uitdaging, De meeste mensen die zijn ondervraagd geeft aan liever een baan die tijdelijk is, dan geen baan. Toch blijkt als een tijdelijke baan hebt dat die vaak kan leiden tot een langere baan.
Werkgevers hebben moeite om de juiste mensen aan te trekken, zo blijkt verder uit de WerkMonitor. Meer dan de helft van de ondervraagden (56%) noemt ‘een gebrek aan competenties’ een probleem voor hun werkgever. Voor 43% van de organisaties geldt zelfs dat het terugdringen van competentietekorten topprioriteit heeft. Met name de zogenaamde STEM-profielen (Science, Technology, Engineering, Mathematics) zijn zeer gewild.

Gebrek aan de juiste kennis van de functie:

De meeste bedrijven vinden het moeilijk om de juiste mensen te vinden met de juiste kennis. De meeste mensen die zijn ondervraagd zeggen toch dat het wel heel moeilijk is mensen te vinden met de juiste kennis. Vooral in de techniek zie je vaak dat sommige mensen toch wel tekort komen qua kennis.

Geplaatst in Alle nieuws