Laat je niet afleiden

We hebben er dagelijks allemaal mee te maken, afleiding. We kunnen als mens over het algemeen maar een ding tegelijk. Iedereen kent het, je collega komt binnenlopen met zijn verhaal over de vakantie, de schoonmaakster belt om zich af te melden voor de volgende dag en je baas mailt dat je beoordelingsgesprek is verplaatst. Dit zijn geen incidenten, maar het gebeurt meerdere malen per dag.

De Australische filosoof Young heeft zijn eigen visie over afleiding. In hoeveel gevallen blijkt een notificatie echt belangrijk te zijn? Het is meer welke waarde jij eraan hecht dat je het vakantieverhaal van je collega wil aanhoren. Om het breder te trekken zijn er meer situaties in het leven die onbewust veel energie van je vragen, maar het niet waard zijn.

Volgens Baruch Spinoza bestaat het ideale leven uit het vermogen om toevallige verstrooiing en opzettelijke uitvluchten te vermijden en het talent om je oplettend en bedachtzaam te richten op wat de moeite waard is. Het is dus van groot belang uit te zoeken wat echt belangrijk is, doelen stellen en hieraan werken Full Report.

 

 

 

 

 

 

Dit vereist veel zelfdiscipline. Dus gedecideerd en gedisciplineerd moedig voorwaarts met het liefst een uitgeschakelde internetverbinding. Mogelijk? Zeker, maar alleen als je het zelf wil.

Geplaatst in Alle nieuws