Meer dan de helft van de werkgevers biedt trainingen aan tijdelijk arbeidskrachten

Tijdelijke arbeidskrachten hebben gemiddeld steeds meer vaardigheden, langere werkervaring en een steeds hogere opleiding.
Er wordt van ze verwacht dat ze autonomer werken, meer verantwoordelijkheid nemen en meer flexibiliteit tonen.

 
Meer zelfstandigheid
Vroeger werden de tijdelijke functies vervuld door bijvoorbeeld schoolverlaters, meestal de functies met minder verantwoordelijkheid. De eisen en verwachtingen zijn tegenwoordig een stuk hoger volgens de onderzoekers. Zo stelt 72 procent van de ondervraagden dat hun tijdelijke baan om meer zelfstandigheid vraagt en 61 procent geeft aan dat de taken complexer zijn geworden.

Inzetbaarheid flexibeler en van generalist naar specialist
80 procent van de ondervraagden verwachten meer flexibiliteit op het gebied van inzetbaarheid. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat de tijdelijke arbeidskracht steeds ouder en meer ervaren wordt. De schoolverlaters hebben bijna geen kans meer op een tijdelijk baan. Waar tijdelijke arbeidskrachten traditioneel werden ingezet als vervanging voor een vaste functie, zijn het nu specialisten die voor een groot deel eigenaar worden van de functie.

Meer geïnvesteerd in tijdelijk personeelwebsite
Volgens de onderzoekers laat het onderzoek goed zien hoe tijdelijk werk de laatste jaren geprofessionaliseerd is. Werkgevers stellen vaak de zelfde eisen aan tijdelijke professionals als aan vaste medewerkers. Het gevolg hiervan is dat er ook meer geïnvesteerd wordt in tijdelijk personeel. Zo biedt 58 procent van de werkgevers trainingen aan tijdelijke arbeidskrachten, zodat zij beter voorbereid zijn
op hun nieuwe rol.
Bron: hrpraktijk.nl

Geplaatst in Alle nieuws