Millennials over hun toekomst: een leven lang leren en laat met pensioen

Van de Nederlandse millennials verwacht 87 procent na zijn 65ste nog te werken. Vier op de tien millenials denken ook op hun 70ste nog niet met pensioen te zijn. Bijna allemaal zijn ze ingesteld op een leven lang leren, terwijl 82 procent van de millennials al tevreden is met de huidige baan.

Vanwege de toenemende vergrijzing en de groeiende vitaliteit van onze ouderen, moeten we in de toekomst allemaal langer door werken. Door de groeiende digitalisering en flexibilisering veranderen de gevraagde vaardigheden steeds sneller. Niet alleen is de Nederlandse millennial zich hiervan bewust getuige het onderzoek, ook zien ze het belang van hun eigen professionele ontwikkeling als onderdeel van een leven lang leren.

Ze zijn zich bewust van het werk dat ze doen en vragen zich voortdurend af of ze ergens energie uit halen. Waar dat is, bij de eigen werkgever of ergens anders, of in welke contractvorm dat is, dat vinden ze minder belangrijk. Ze willen vooral zorgen dat ze het tot hun zeventigste volhouden en dat het werk voldoening geeft, het liefst in een omgeving die oog voor ze heeft.

Het blijkt dat millennials het imago hebben vaak van werkgever te wisselen maar ondanks dat blijkt zeker 82 procent van hen in het onderzoek tevreden te zijn met de huidige baan. De drie belangrijkste redenen om bij de huidige werkgever te blijven:

  • Het salaris (33 procent)
  • Fijne collega’s (22 procent)
  • Een goed toekomstperspectief (15 procent).

Wat uit het onderzoek blijkt is dat millennials het liefst 33 uur per week werken. Mannen zijn met een gemiddelde van 35 uur idealiter langer aan het werk dan vrouwen (30 uur). Slechts een op de vijf ondervraagden geeft aan het liefst een 40-urige werkweek te maken. Mannen (39 procent) geven ruim drie keer zo vaak als vrouwen (12 procent) de voorkeur aan een fulltime werkweek. Op het moment geeft 60 procent van de ondervraagden echter aan meer dan 40 uur per week te werken, dus op dat gebied is er nog werk aan de winkel voor de millennials.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.intermediar.nl

Geplaatst in Alle nieuws