Moet je medewerkers stimuleren tot thuiswerken of niet?

Moet je medewerkers stimuleren tot thuiswerken of niet?

Wat voor effect heeft thuiswerken op de bedrijfsprestaties? Leidt thuiswerken tot een verbeterde werk-privé-balans? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Thuiswerken
Jaren geleden is het fenomeen thuiswerken geïntroduceerd onder noemers als ‘het nieuwe werken’. Kenmerkend aan thuiswerken is dat het een vorm van arbeid is die op afstand van de werk- of opdrachtgever wordt uitgevoerd. Een kenmerk van thuiswerken is dat medewerkers zelf bepalen waar en wanneer zij werken. Uit onderzoek komt naar voren dat bedrijven terughoudend zijn in het stimuleren van thuiswerken. Een deel van de deelnemende organisaties geeft aan dat medewerkers wel mogen thuiswerken, maar dat dit niet actief wordt aangemoedigd. Slechts een klein deel van de deelnemende organisaties stimuleert actief dat medewerkers thuiswerken.
Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar thuiswerken. We hebben de voor en nadelen even op een rijtje gezet:

De voordelen van thuiswerken:

Thuiswerkers zijn productiever
86% van de medewerkers geeft aan evenveel of meer uren te presteren dan tijdens een vergelijkbare dag op kantoor en 92% verzet evenveel of meer werk.

Thuiswerkers melden zich minder snel ziek
Thuiswerk verlaagt de drempel om door te werken bij gezondheidsklachten zoals een verkoudheid of andere lichte fysieke ongemakken.

Thuiswerken bespaart tijd
Je hoeft je niet naar je werk te verplaatsen en dus je daarover niet druk te maken

De nadelen van thuiswerken:

Thuiswerkers kunnen vereenzamen
Thuiswerkers hebben minder sociaal contact met hun collega’s en dat kan wel vervelend zijn als je je energie uit de aanwezigheid van anderen haalt

Thuiswerkers kunnen werk en privé moeilijk scheiden
Als je thuiswerkt, is het minder makkelijk om te zeggen wanneer je werkt en wanneer niet. Het kan je werkzaamheden bemoeilijken als je bijv. nog een jong kind thuis hebt dat niet begrijpt waarom papa of mama de hele tijd achter de laptop zit. Het focussen is dan moeilijker.

Thuiswerkers worden harder beoordeeld
Je werkgever ziet je niet letterlijk werken, als je een deadline niet haalt dan denkt hij  waarschijnlijk dat je er niet hard genoeg voor hebt gewerkt.

 

 

 

 

 

 


Bron: www.hrpraktijk.nl

 

Geplaatst in Alle nieuws