Mogelijkheden programmeurs sterk toegenomen

De vraag naar programmeurs is in 2015 verassend sterk gestegen. Gedurende de afgelopen negen maanden is het aantal vacatures voor programmeurs met 28(!) procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Sterkste groei

Met name de mogelijkheden voor PHP –en Java ontwikkelaars hebben een sterke groei doorgemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van systeem –en netwerkspecialisten binnen Nederland en België. Hierbij zijn over de afgelopen twee jaar ongeveer 50.000 vacatures geanalyseerd. In de vier meest populaire programmeertalen, Java, PHP, C++ en .net, valt een duidelijke trend op te maken. Zo blijkt dat de vraag naar PHP-ontwikkelaars met maar liefst 33 procent is toegenomen, op de voet gevolgd door de vraag naar Java ontwikkelaars(28 procent), .net ontwikkelaars(25 procent) en C++ ontwikkelaars(20 procent).

Verloop sinds de crisis

Om een nog duidelijker beeld te creëren van deze trend is het hoogtepunt van Juli 2015 vergeleken met het dieptepunt van December 2012. Ten aanzien van dit dieptepunt is het totale vacatureaanbod gestegen met maar liefst 167 procent.

Ook Yours heeft mogelijkheden liggen voor programmeurs! Werp hiervoor een blik op de lijst met vacatures op: www.ypd.nl/vacatures/

Bron: flexnieuws.nl

PHP

Geplaatst in Alle nieuws