Nederlander tevreden omtrent salaris

Nederlandse werknemers zijn relatief tevreden over de hoogte van de aan hun uitbetaalde bedragen, met name in vergelijking tot collega’s uit de rest van Europa, zo blijkt uit een onderzoek van Robert Walters. Van de ondervraagden meent 36% niet marktconform te worden betaald, terwijl dit percentage voor heel Europa ergens rond de 50% ligt.

Ook geeft bijna de helft van de werkzame professionals in ons land (45%) aan dat hij of zij het idee heeft naar marktwaarde te worden betaald. Ten opzichte van Europa scoren we hiermee dan ook tevens goed. Toch is voor velen het salaris niet de belangrijkste factor met betrekking tot de werktevredenheid. Eén op de drie werknemers is bereid om salaris in te leveren voor een betere werk-privébalans.

Het onderzoek vond plaats in het kader van de European Employee Insights Survey. Hierbij werden zo’n 6700 werknemers, waaronder ca. 800 Nederlanders, uit zeven Europese landen ondervraagd. Meegenomen werden de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de manier waarop deze van invloed zijn op hun eigen professionele beslissingen.

bron: recruitment.nlSalaris

Geplaatst in Alle nieuws