Wat is er mis met lunch?

nieuwstekst

Hoeveel Nederlanders duwen hun lunch in tien minuten door hun slokdarm, terwijl ze heftig doorwerken? In de ene hand een boterham en in de andere een telefoon of een muis. ‘’Kan niet anders, hoort bij de functie’’ zeggen de hardwerkers dan.

De Amerikaanse Elizabeth Lupfer houdt een pleidooi  voor échte lunches, met écht eten en échte mensen om écht even de zinnen te verzetten.

Volgens haar eet maat liefst twee derde van de Amerikanen achter hun bureau, en verorbert de helft van hun calorieën in zelfs minder dan dertig minuten. Waarschijnlijk is het doel om zo nóg meer gedaan te krijgen zoals: mailtjes vesturen, dossiers lezen en telefoontjes plegen met een volle mond.

We hebben de tussenruimte in het leven een beetje weggeorganiseerd. De ruimte waarin dingen kunnen landen omdat niks hoeft. Even naar de lucht kijken zodat alle inzichten een plek kunnen krijgen. De ruimte waar creativiteit ontstaat. Volgens Lupfer denken we dat we productief zijn als we eindeloos doorrazen, maar dat is helemaal niet het geval. Aan het eind van de middag ben je namelijk zó moe, dat je juist veel minder productief bent!

 

Geplaatst in Alle nieuws