Wees voorbereid op je toekomst

Als je ergens solliciteert, kun je erop rekenen dat jouw facebookpagina volledig uitgeplozen wordt. Zorg er dan ook voor dat zodra je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging je jouw privé foto’s en informatie afschermt.
Dus geen leuke, gezellige vakantiekliekjes op een terrasje met een drankje in de hand en schaarse kleding: dit kan leiden tot een afwijzing en kan een compleet verkeerd beeld schetsen.

In de toekomst zullen we allemaal gaan solliciteren via een e-portfolio. Hierin laat je zien wat je allemaal kunt/doet en waar je goed in bent. Het is een uitstekend middel om je werkervaring en carrière vast te laten leggen en te laten zien. Dit teneinde om je hele carrière inzichtelijk te maken en niet alleen bedoeld voor de sollicitatie van nu. Je kunt het bekijken als een elektronische levensloop die je constant beheerd, bijhoudt en aanpast.
Bedrijven willen naast je CV snel en duidelijk een overzicht hebben van jouw competenties.

De e-portfolio is hiervoor een uitstekende manier. Vooral je gedrag en je doen en laten worden op deze manier goed naar buiten gebracht. Zo heb je een compleet overzicht van jouw hard skills maar dus ook je soft skills.
Wellicht lijkt het nu nog ver-van-je-bed maar voor je het weet wordt dit zeker van je gevraagd. Dus kom maar op met die e-portfolio.

Geplaatst in Alle nieuws