Werk jij om te leven, of leef je om te werken?

Soms is het best een opgave om al die ballen van werk, gezin, huishouden en sociaal leven in de lucht te houden. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal werkende vrouwen sterk is toegenomen in de afgelopen 10 jaar. Dat is goed nieuws!

Werken is het probleem niet
Natuurlijk weet iedereen dat vrouwen even goed werk leveren als mannen. Maar het gaat erom, dat vrouwen zoveel ballen in de lucht willen houden, dat er (net te) vaak eentje sneuvelt. En dan vinden we dat ontzettend vervelend. We stellen vaak veel te veel eisen aan onszelf. Het zou enorm helpen als we iets minder perfectionistisch zouden zijn. Want moet je altijd naast je drukke baan ook nog een gezonde maaltijd willen koken, verantwoorde boodschappen doen en o ja, ook nog even al die ouderactiviteiten op school voor je rekening nemen. Met zoveel drukte is het niet heel raar dat er vaak een balletje sneuvelt.

Tips om het hoofd koel te houden
Wij vrouwen willen teveel! Te vaak en te goed! Natuurlijk kunnen wij net zo goed werken als onze ambitieuze wederhelften. Maar houd de volgende tips in gedachten. Kies werk dat je leuk vindt. Dat is echt te vinden en kost je veel minder energie dan vervelend werk doen.

  • Verdeel de taken: manlief kan best 2x per week een lekkere maaltijd op tafel zetten
  • Neem een hulp in de huishouding aan, als het maar even kan. Heerlijk, om niet meer in je vrije tijd te hoeven soppen
  • Al is het maar 10 minuutjes, plan ook op je werk, ontspanningstijd in je agenda
  • Zorg voor een mooie balans. Zo blijft het leuk. Want hé, wij vrouwen willen veel, maar snappen best dat niet alles kan. Toch? Geniet van je werk, je kunt er gelukkig van worden!
  • Accepteer dat niet alles perfect kan. Misschien werkte je vroeger dagelijks tot 19.00 uur door, nu moeten de kinderen eten. En jij trouwens ook. Pak desnoods ’s avonds je laptop nog even om die vergadering voor te bereiden
  • Wees eerlijk, ook op je werk. Neem geen klussen aan die je er eigenlijk niet bij kunt hebben
  • Zorg voor voldoende ‘me-time’. Neem af en toe een dag vrij als de kinderen op school zitten. Dit doet wonderen!

 

 

 

 

 

 

Bron: www.wegnaarsucces.nl

 

 

Geplaatst in Alle nieuws