Zo durf je wél voor de baan te gaan die je eigenlijk wilt

Zo durf je wél voor de baan te gaan die je eigenlijk wilt

Hoe weet je of het tijd is voor de volgende stap in je carrière? Of misschien wel heel iets anders? Wat je in ieder geval niet moet doen is angstig blijven zitten waar je zit. Je moest eens weten hoe makkelijk je tegenwoordig kunt veranderen naar een baan die veel leuker is.

Het is natuurlijk makkelijk gezegd, ‘even’ iets anders zoeken. Alsof iemand anders even je huur of hypotheeklasten ophoest als het jou vanwege die reden tijdelijk niet lukt? In de praktijk is daar echter vrijwel geen sprake van, vertelt een arbeidsbemiddelaar. ‘Hbo’ers komen op dit moment heel gemakkelijk aan het werk en er is zelfs sprake van een omgekeerde situatie ten opzichte van vlak na de crisis: er is met de aantrekkende economie zo’n vraag naar hooggeschoolde mensen dat je zelfs in de positie bent om een heel riant salaris te vragen.’ Daarbij is de zekerheid die je dacht te creëren een vorm van schijnveiligheid, legt ze uit, want met de komst van de transitievergoeding kan ook iedereen met een vast contract zó aan de kant worden gezet.

Het allerbelangrijkste, benadrukt de arbeidsbemiddelaar: als je ’s ochtends te vaak zuchtend je bed uitkomt en regelmatig afspraken met vrienden verzet omdat je werk te veel energie vergt, dan moet er wat gebeuren. Want leuk werk is echt niet altijd leuk, maar geeft je wel een positief, voldaan gevoel. Claassen-Van Daal: ‘Om je carrière in goede conditie te houden moet je echter wel blijven luisteren naar jezelf, om vervolgens veranderingen te maken als dat nodig is.

Bron: www.intermediar.nl

Geplaatst in Alle nieuws