CFO

CFO

Als potentiële Chief Financial Officer (CFO) brengt de professional een bewezen staat van dienst met zich mee in het leiden van financiële operaties. In deze functie ben je toegewijd aan het versterken van het financiële team door een meewerkende aanpak te hanteren en teams te inspireren en te leiden om hun volledige potentieel te bereiken. Met een sterke strategische visie wordt de financiële koers van de organisatie uitgezet en duurzame groei bevorderen. Het identificeren van kansen om ICT-processen in grote lijnen te verbeteren, leidt tot verhoogde efficiency en effectiviteit.

De functie

Onze opdrachtgever, met sterke groeiambities en een ambitieuze roadmap, zoekt een proactieve en ondernemende CFO om hen door de volgende groeifase te leiden. De ideale kandidaat is een teamspeler met uitstekende verbindende vaardigheden en een scherp zakelijk inzicht. De nadruk ligt op performance management, business control en het gebruik van business- en data-intelligence. 

Over de opdrachtgever

Een toonaangevende speler op het gebied van home & living, met meerdere merken en afzetkanalen, nationaal en internationaal. Het bedrijf toont ambitie en lef en weet zich door middel van een nuchtere aanpak te onderscheiden in haar vakgebieden. 

Eisen

De toekomstige CFO voor onze organisatie is een communicatief vaardige teamspeler met een sterk verbindend karakter en zakelijk inzicht. Ze hebben bewezen ervaring in het opbouwen van een robuuste financiële organisatie. Het leggen van de nadruk op performance management, business control en het werken met behulp van business- en data-intelligence is essentieel.

Achtergrond:

 • Afgeronde economische (WO) opleiding, bij voorkeur aangevuld met een RA- of RC-opleiding.
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring in financiën, waarvan 5 jaar in een eindverantwoordelijke positie als Finance Director in een dynamische omgeving met internationale blootstelling.
 • Idealiter relevante werkervaring binnen een groot- of detailhandelsomgeving die actief is in zowel B2B als B2C, bij voorkeur in een MKB/DGA-setting en/of een PE-omgeving.

Aantoonbare ervaring met:

 • ERP-implementaties en integraties (bijv. AFAS online, Exact online, SAP Business One).
 • Ontwikkeling van KPI-dashboards.Business Intelligence-systemen (bijv. Power BI).Een bewezen staat van dienst in groeiende organisaties.
 • Ervaring met acquisities (M&A), financiering (banken en schuldfondsen) en integratievraagstukken is een vereiste.
 • Affiniteit met het tot stand brengen van een moderne, data-gedreven financiële functie waarbij digitalisering en slimme rapportagehulpmiddelen een belangrijke rol spelen.
 • Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels.
 • Gewend aan het werken in een organisatie die zich in een transformatie bevindt.
 • Een teamspeler die effectief samenwerkt en in staat is om een veranderingsagenda te leiden.  

Competenties: Sterk zakelijk inzicht; denkt in termen van mogelijkheden en verbindt financiën met de bedrijfsdoelstellingen.Kan naadloos schakelen tussen strategisch denken en operationele uitvoering.Uitstekende analytische vaardigheden en een scherp oog voor detail.Heeft een stevige persoonlijkheid, fungeert als onafhankelijke en kritische gesprekspartner.Kan snel tot de kern van kwesties doordringen en voert discussies op basis van inhoud.Neemt verantwoordelijkheid, is resultaatgericht en pragmatisch.Beschikt over leiderschapsvaardigheden, kan teams coachen en verbinden, en gedijt in multifunctionele teams en creëert een vertrouwde en veilige omgeving.Uitstekend in probleemoplossing, presteert goed onder druk. Beheerst projectmanagement vaardigheden. Heeft overtuigingskracht en communiceert helder.Is proactief, kritisch en hands-on in de aanpak van uitdagingen.


Wat wij bieden

 • Een boeiende functie binnen een dynamische organisatie, waar geen dag hetzelfde is.
 • Een professionele werkomgeving die ruimte biedt voor persoonlijke inbreng, groei, en een aangename sfeer.
 • Een plezierige werkomgeving met toegewijde collega’s.
 • Aantrekkelijke personeelskortingen op al onze merken.
 • De kans om te werken met opwindende producten.
 • Inclusief leaseauto, laptop en telefoon.
 • Een voltijdse positie van 36-40 uur per week.
 • Flexibele werktijden om aan jouw behoeften tegemoet te komen.

Wat ga je doen

De CFO heeft de algehele verantwoordelijkheid voor financieel beleid, het professionaliseren van de financiële organisatie en het opzetten van gedetailleerde rapportages, inclusief KPI’s. Deze rol is cruciaal in de communicatie met zowel interne als externe belanghebbenden. De CFO begrijpt de context achter de financiële cijfers en brengt voortdurend verbeteringsinitiatieven naar voren. Intern fungeert de CFO als sparringpartner voor de Business Managers (2) en voorziet hen van relevante stuurinformatie om de bedrijfsgroei te versnellen. Bovendien speelt de CFO een co-regisserende rol bij toekomstige acquisities en de daaropvolgende integratie, inclusief fiscale aspecten. De CFO wordt ondersteund door een Group Controller en werkt nauw samen met het management. De taken en verantwoordelijkheden omvatten onder andere financieel beleid, planning & control, interne controle, procesverbetering, strategisch advies, leidinggeven aan het financiële team, professionalisering van de finance organisatie, analyses, administratie, rapportage, systeemoptimalisatie, ERP-implementatie en naleving van belastingen, wettelijke vereisten en compliance.

Vakgebied: Financieel Locatie: Overijssel Uren: 36 tot 40 uur

Solliciteer op deze functie

Ben jij enthousiast geraakt van deze vacature? Solliciteer hier voor deze functie!